5 tanács a hideg napok elviselésére

Biztosan ismerős a helyzet, amikor annak ellenére, hogy nincs kifejezetten hideg, tehát nem mínusz fokok röpködnek körülöttünk, mégis le van fagyva a kezünk, lábunk, egész testünkben didergünk. Itt van hét tanács, amelyeket érdemes kipróbálni, nem csak „fagyos” embereknek.  – Aki hidegallergiában szenved, annak arra is figyelnie kell, hogy ne igyon hideg folyadékot, vagy ne menjen hirtelen a hideg vízbe. Az allergiás reakció ugyanis ekkor is jelentkezhet, és a szervezetet ért sokk nyelési és légzési nehézséget is okozhat-.

  1. Lábfürdő

Ha a lábunkat melegítjük, akkor a vérkeringésünk segítségével előbb-utóbb egész testünkben érezni fogjuk az áradó melegséget. Érdemes legalább 10 percet áldozni a lábfürdőre és fokozatosan melegíteni a vizet. Azért 40 fok fölé ne menjünk!

  1. Igyunk gyömbérteát!

Nem csak hidegérzetre jó a gyömbér tea, úgyhogy érdemes komolyan igénybe venni segítségét. Elég, ha a gyömbér gyökeréről levágunk egy kis darabot, meghámozzuk, felszeleteljük, majd leöntjük forró vízzel és várunk öt percet. Már fogyasztható is a kellemes ízű tea, a hatása pedig biztosan nem marad el.

 

  1. Mozgás

A legjobb megoldás hideg ellen a szabad levegőn végzett mozgás, de ha erre nincs is lehetőségünk, megtehetjük, hogy lift helyett lépcsőzünk, vagy ebédszünetben pár percet sétálunk. Ha érezzük, hogy fázunk, mozgassuk meg a fázós részeket, ezzel is serkentve a vérkeringést. A lényeg, testünket fizikai terhelésnek vessük alá, ugyanis a fokozott szívműködés segít felmelegíteni testünket.

  1. „Hő kúra”

Szervezetünk jobban bírja a mínuszokat, ha rendszeresen szaunázunk, és hideg-meleg váltófürdővel eddzük vérkeringésünket. Ha gyakran fázik a lábunk, lépkedjünk egy lavórnyi hideg vízben négy-öt percen keresztül.

  1. Rozmaringrosemary-nutrition-facts

A rozmaringolaj javítja a bőr vérkeringését, ezáltal melegíti a testet és a lelket is. Csak annyi a teendőnk, hogy 50 milliliter olívaolajba 25 csepp illóolaját keverünk és átmasszírozzuk vele testünket

 

Kérlek, segítsd munkánkat! Likeold Facebook oldalunkat, és ajánlj minket másoknak is. Ha tetszik a bejegyzés lent meg tudod osztani azt.

Segíts, hogy segíthessünk népszerűsíteni nemzeti „értékeinket”.

Köszönettel:

Csipcsirip csapata

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.