A csángóföldi Kostelek büszkesége – Vrencsán Anita

Anita nagyon büszke a tanító bácsijára Vaszi Leventére, arra, hogy a román iskola után mindennap a magyar iskolába járnak, ahol a hagyományőrzésre fektetik a hangsúlyt. Azt is elárulta, nagyon jól érzi magát az ezeréves határ tövében, és a legtöbb fiatallal ellentétben nem is szeretne eljönni onnan:

„Én oda béhelyezkedtem, és ott is maradok” – nyilatkozta az ifjú énekes még a tehetségkutató verseny alatt.

Kérlek, segítsd munkánkat! Likeold Facebook oldalunkat, és ajánlj minket másoknak is. Ha tetszik a bejegyzés lent meg tudod osztani azt.

Segíts, hogy segíthessünk népszerűsíteni nemzeti „értékeinket”.

Köszönettel Csipcsirip csapata!

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

1 Comment

  • Kostelek” A múlt század végéig még temploma sem volt. Csíkszépvízről járogatott ki oda a római katolikus plébános nagy ritkán.”
    ” Így, a különféle körülmények összjátékának eredményeként ez a nép oly hamvasan megőrizte népi hagyományait, hogy bátran mondhatom, nincs is más ilyen magyar település a Kárpát-medencében. Különösen ami a hit- és hiedelemvilágát, illeti, valóságos televénytalaja az archaikus tradícióknak. És ebbe a világba cseppentem bele 1973 nyarán.”
    Így ír a 2000-ban megjelent Csíksomlyó titka c. könyvében Daczó Árpád (P. Lukács O.F.M.)
    Csak azért másoltam ki ezt a pár mondatot a könyvből, hogy a hagyományok tisztelete és megtartása mennyire fontos. Nagyon jól tudja ezt az önök Vrencsán Anitája is. Köszönöm Neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.