Mozgó piac

Egyre több emberben fogalmazódik meg az igény arra, hogy közvetlenül a termelőtől, biztonságos forrásból vásárolhassa meg élelmiszerét, természetes eredetű nyersanyagokat, háztáji, kiskerti termesztésből, vagy ezen nyersanyagokból hagyományos receptek alapján, lehetőleg vegyszermentesen feldolgozott élelmiszereket.

Ezt az igényt kielégítendő, a Közösségi Termelői Program keretein belül, személyesen megismerhetjük a termelőket és igény szerinti rendszerességgel “házhoz” visszük a piacot.

Mozgó Piac – Facebook

Miért Jó?

-Társadalmi felelősségvállalás

Nem külföldi cégek által beutaztatott árut veszel, hanem támogatod a hazai kistermelőket, életben maradnak a falusi gazdaságok.

Fenntartható fejlődés, zöldülő irodák

Csökkentsd ökológiai lábnyomodat!

A helyi termelők támogatásával rengeteg energiát spórolsz meg. Nem csak magadnak, hanem globálisan is. Csökken a környezetterhelés, mindemellett kevesebb vegyszert használnak a termelés során.

Mi a Mozgópiac?

Mozgó Piac – Facebook

A nem helyhez kötött, azaz mozgó piac, igény szerint pár órára kitelepül irodaházakba és székházakba.

Az irodában dolgozó elfoglalt emberek, a munkáltató támogatásával, a munkahelyükön vásárolhatnak, egyébként döntően munkaidőben nyitva tartó piacokon elérhető termelői árut.

Mit lehet kapni?

  • Gondos kezek által gyűjtött gyógynövényeket és tinktúrákat.
  • Igazi gyümölcsből készült szörpöt, lekvárt, termelői mézet.
  • Vegyszermentesen feldogozott és termelt bio termékeket.
  • Egyedi íz világú, ellenőrzött minőségű házi termékeket.

 

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

1 Comment

  • Mindamellett ,hogy kíméljük a természetet, összehasonlíthatatlanúl zamatosabb élelmiszerhez jutunk!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.