Hungarikum lett a kürtőskalács

A Hungarikum Bizottság csütörtöki ülésén egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánították a kürtőkalácsot – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.


sutigyar.hu

A kürtőskalács hungarikummá nyilvánítása körüli nehézségeket illetően a miniszter hozzátette, hogy a kürtőskalács jogi védelmét illetően aHungarikum Bizottság minden szükséges segítséget megad és mindent elkövet az ügy sikerének érdekében.

DownloadFazekas Sándor az erdélyi, a székely és a magyar hagyomány részének nevezte az édességet, továbbá így indokoltaa hungarikumok közé sorolást:

„Erdélyben a magyar identitás kifejezője a kürtőskalács, amely a régi konyha kreativitását is jelképezi. A kürtőskalács 1990 után indult világhódító útjára, és ma már sok országban megtalálható.”

(Forrás: MTI)

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.