A dinnyési várpark

A dinnyési Várpark megalkotója, Alekszi Zoltán célja az volt, hogy egyedülálló módon mutassa be a középkori magyar várakat az érdeklődőknek.

Névtelen1

2012 februárjában kezdett el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. 

Névtelen 2

A Dinnyésen megtekinthető várak egyedisége abban rejlik, hogy a legvalószínűbb megjelenés érdekében az épületek eredeti anyagukból, fából és kőből készültek. 18 vár készült itt el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak az eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket.

Névtelen 3

A makettek minden korosztály számára élményt jelentenek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére.

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.