Átadták az új kilátót a tihanyi Apáti-hegyen

Az egészséges életmód elengedhetetlen eleme a természetben eltöltött idő. A Földművelésügyi Minisztérium kezelésében lévő állami erdőgazdaságok ezért is törekednek arra, hogy minél többen magukénak érezzék a páratlan szépségű magyar erdőket és minél gyakrabban használják, élvezzék az erdők, a természet nyújtotta lehetőségeket – tájékoztatta az MTI-t Fazekas Sándor miniszter a tihanyi Őrtorony kilátó ünnepélyes átadásán.

A Bakonyerdő Zrt. Tihany Község Önkormányzatával együtt építtette meg a tihanyi Apáti-hegyen a kilátót, amely organikus anyagokból, az egykor ott található római őrtornyokat idéző formában készült el. A kilátó magassága 16,5 m, ahonnan pazar kilátás nyílik a környékre, építési költsége 40 millió forint volt, melyből 15 millió forintot a minisztérium biztosított – emelte ki a miniszter.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

 

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.