A festői Erdély madártávlatból – Ahogyan még nem láttuk

Ruczuj Szabolcsnak több mint egy évvel ezelőtt támadt az az ötlete, hogy végigfutja Erdély leglátványosabb turisztikai látványosságait, amit drónnal rögzítenek, és filmet készítenek belőle. – adta hírül a transindex.ro. A cél a régió szépségének bemutatása a nagyvilágnak, amely szerintünk nagyon jól sikerült. 

Megközelítőleg 10 hónap tervezgetés és szervezés után történt meg a forgatás amely 1 hónapot vett igénybe. Ez után 2-3 hét utómunka után elkészült a film, amelyet azóta Londonba és Sydneybe is vetítettek már. 

A film elkészítésében operatőrként a gyergyószentmiklósi Bakó András működött közre. A hangmérnöki feladatokat a skót Ben Corner-Barber végezte, míg a londoni székhelyű Shorefront Films segítette az utómunkát. A finn Mikko Makela volt a vágója. 

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.