A Firtos falvai – ATYHA

A budapesti Panoráma Vizuális Alkotóműhely 2010-ben belekezdett egy nagyszabású dokumentumfilmes vállalkozásba, amellyel a székely-magyar nép mindennapjait szeretnék megörökíteni.
Orbán Balázs a Székelyföld leírásában gyűjtötte össze a Korond feletti Firtos hegy falvainak történeteit, köztük egy legendát, amely öt falu nevének származását meséli el. A filmsorozat ezen legenda köré épülve, ennek az öt falunak a mai életével foglalkozik.

Mindegyik falunak jellemzően megvan a maga egyedisége: Atyhán például a tehéntartás és a nagymértékű lakosságcsökkenés, míg Énlakán a bivalycsorda, a híres középkori templom, és az eldugottsága ellenére mégis jelentős idegenforgalom. Az Atyháról szóló rész ezen sorozat első tagja.

Kérlek, segítsd munkánkat! Likeold Facebook oldalunkat, és ajánlj minket másoknak is. Ha tetszik a bejegyzés lent meg tudod osztani azt.

Segíts, hogy segíthessünk népszerűsíteni nemzeti értékeinket.

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.