Gyönyörű fotók a Trianon előtti Magyarországról II.

Az elmúlt két hétben rengeteg pozitív visszajelzés érkezte a Trianon előtti Magyarországról készült képeket tartalmazó bejegyzéssel kapcsolatban. A kérésetekre kikerestünk további képeket. Reméljük elnyeri tetszéseteket.

(A halvány lehet látni a képek jobb alsó sarkában a magyar feliratot.)

Az előző bejegyzés itt található → Gyönyörű fotók a Trianon előtti Magyarországról

 

Alsó Tátrafüred
Alsó Tátrafüred
Brassó
Brassó
Csorbai-tó
Csorbai-tó
Debrecen Nagyerdő
Debrecen Nagyerdő
Fiume
Fiume
Herkulesfürdő
Herkulesfürdő
Kassa város létképe
Kassa város létképe
Kassai Dóm
Kassai Dóm
Kolozsvár Fellegvár
Kolozsvár Fellegvár
Kossuth szobor Miskolc
Kossuth szobor Miskolc

 

Régi fürdőház és katonakórház, Herkulesfürdő
Régi fürdőház és katonakórház, Herkulesfürdő
Orsova és a Csernavölgy
Orsova és a Csernavölgy
Ó-Tátrafüred
Ó-Tátrafüred
Popper-tó Tátra
Pozsony
Pozsony
Rózsa Szálloda Tátra, Nagy Tarpatak völgy
Rózsa Szálloda Tátra, Nagy Tarpatak völgy
Újtátrafüred
Újtátrafüred (“Tátrai Emlék” reklámtábla látható a jobb oldalon) 🙂
Zerge szálló, Tatra, Austro-Hungary
Zerge szálló, Tátra

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

38 hozzászólás

 • Nagyon szép felvételek. Herkulesfürdő most is nagyon szép, több épületet már felújitottak.

 • Csodálatos volt a mi Nagy Magyarországunk!Köszönöm ezt a csodálatos ismertetõt ❤

 • Magyar az akinek fáj Trianon ! Gyönyörű képek ! Istenem add hogy egyszer legyen ujra nagymagyarország !

 • Köszönet a csodálatos képekért, többször meg kellett néznem annyira jók!

  Üdvözlettel: Szabó Emese

 • Visszajön még egyszer, amit a sátáni erők elvettek! Csak nem szabad semmiről lemondani! S állhatatosan küzdenünk kell igazunkért! S Isten megáldja harcunkat! Pápai Szabó György

 • Gyönyörü , de hiányos a Tátraszéplak nagyon hiányzik innen , mert most borzalmasan néz ki, és gyönyörű Késmárk és a híresen szép temetője is. Magam most voltam fenn az Ó-hazámban, ott születtem. Kovácsné Kolos Eszter

 • Talán egyszer újból a mienk lesz, nem szabad feladni a reményt. Gyönyörü összeállítás; gratulálok hozzá. Isten áldjon!

  • Csak megköszönni tudom,hogy láthattam ezeket a felvételeket!Gyakorlatilag mindenhol jártam,de nem mindent láttam(lehet,hogy már nincs!)–így többszöri megtekintés után,csak filozofálni lehet!(ha még mindíg a miénk lenne!!)

 • Gyönyörködés, hálás köszönet és új remény összefogásunkra..

 • Valóban gyönyörűek, hiányzik sok szép a Tátra látnivalóiből, Miskolc közelében lakunk, a Tátrát bejártuk, /is/ köszönet a miskolci fotóért is… POPRÁD??? Az említett temetőt is megnéztük…

 • Gyönyörű felvételek! Pár helyszínt régi olvasmányaim alapján is tudtam azonosítani. Köszönjük!

  • Köszönet a gyönyörű felvéteéekért! Csodálatosak ! Jo volt végignézni az ismerős helyeket, városokat – a rég látott Herkulesfürdőt is !

 • Csodálatos volt a Nagy Magyarország! Ezért nem szeretnek bennünket, mert a trianoni hatalmak segítségével és a politikusok bűnéből eredően elrabolt részeket mi még mindíg a régi Magyarországként emlegetjük. Van még a világon még egy ország amelyet ennyire megcsonkítottak a politikusok hibája és a győztes hatalmak bosszúállása miatt?! Mert ez a kis nép nem atrtizik egyik európai nyelvközösséghez sem, így nincs aki védje!

 • Óriási köszönet ezekért a gyönyörű képekért! Milyen csodálatos országunk van nekünk! Természetesen “kis” elfogultsággal a miskolci kép tetszett a legjobban, és a tény, hogy a tér azóta sem sokat változott szerencsére.

 • a debreceni Főutcát Piac utcának hívták , (nagyállomástól a nagytemplomig) , a képen is láthatóak az árusok . Egyébként itt sétáltak a tiszt urak , a fiatal hölgyek , s mindenki hétvégeken…….

 • Nemtudok szohoz jutni köszönöm. Aldjon meg a Magyarok Istene avilág .báqrmely táján élsz is.
  ennek minden magyar öülhet. Aki nem örül azmeg nemvalo embernek .magyarnak meg alkalmatlan.
  mégegyszer köszönöm szépen
  tisztelettel vitéz fogarasi józsef

 • Aztán még autonomiát sem kaphatnak a székelyek, ilyen mocskos világot! Imához magyar! Legyünk okosak mint a kigyó, szelid mint a galamb! Vissza kell imádkozni!

 • Kedves “csipcsirip”….köszönet a szép fotókért, őrizni kell, hogy unokáink is láthassák—-legalább fényképeken….

 • Kedves Szerkesztő Úr!
  Ez a “Képeskönyv” egy kincs! Köszönet a régvolt fotósoknak, azoknak akik ezt megőrizték az utókornak és akik azon fáradoztak, hogy ez eljusson a mai magyarokhoz! De szép is volt a mi kis hazánk! Jó lenne még újabbakat is látni!!!

 • Gyönyörű: Mennyi bizonyíték kell. Évszázados térképek,kincset érő fényképek bizonyitsák ,hogy ez-az ékszer doboz a miénk visszajár nekünk.Követeljük, hogy üljenek össze a nagyhatalmak újra és ahogy földarabolták,egy toll vonással most egyesítsék újra szép HAZÁNKAT

 • Hál’ istennek még sokunk szíve dobban nagyot a puszta gondolatra: Nagy-Magyarország! Aki pedig tesz is érte (mint például Dávid e szívszorítóan gyönyörű fotók közzétételével), tette előtt tisztelettel hajt majd fejet a hálás utókor. Ezt teszem most én is.

 • Köszönjük, a gyönyörűséges felvételeket és azt a mérhetetlen munkát amit ezzel kapcsolatosan végezni kellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.