Magyar címerek. Minden címer egy helyen

Elindult a Magyar címerek című oldal. A szerkesztők közleményükben elmondják, ez a páratlan adatbázis  3046 település, a főváros és kerületei, a 19 megye, királyaink és történelmi vármegyéink címerét, szöveges magyarázatát, valamint 1363 esetben a települési címerekhez kapcsolódó jelképhasználatról szóló rendeleteket is tartalmazza.

magyarcimerek.hu

A weboldal indítására jó időpontnak tűnt 2015 október, hiszen idén ősszel lesz 25 éve annak, hogy a településeken szabadon dönthetünk az önkormányzatainkról és szabadon választhatjuk meg a helyi jelképeinket is.

Ma még száznál is több olyan hazai település van, ahol nem rendelkeznek még címerrel, ezért a szerkesztők továbbra is fenntartják a vállalásukat. Kérésre minden településnek ellenszolgáltatás nélkül készítik el a címerét. Azt is vállaljuk, hogy a kistelepülések meglévő címereiről digitális reprodukciókat készítenek, hogy méltó módon őrizzük meg ezeket is az utókor számára. Továbbra is várják észrevételeiket, javaslataikat a megjelentetett információk tekintetében.

 

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.