Magyar történelmi animációs videó előzetes

A készítők Facebook-oldalukon kiemelték: az alkotást azoknak ajánlják, akiknek a magyarságuk más emberek, kultúrák, népek elfogadását és tiszteletét jelenti. A videót – mely olyan meghatározó eseményeket dolgoz fel, mint a tatárjárás, a mohácsi csata vagy éppen Mátyás király megkoronázása – Magyar Ádám és Magyar Dániel rendezte.

Itt nézd meg a videót! ⇓

A rövidfilmet a 3Dpast.com megbízásából készítette el a Greenzero alkotógárdája, amely az első magyar 3D-animációs filmet, az Egon és Döncit is jegyzi. A cég nem csupán lépést tart egy rendkívül dinamikusan fejlődő iparágban, de saját innovációs potenciálját kiaknázva igyekszik maga is úttörővé válni egyes területeken. A Greenzero a filmhez több saját kutatásfejlesztési eredményét is sikerrel alkalmazta, köztük egy több mint 40 kamerából álló, emberi arcok pontos 3D-s képmását létrehozó, speciális térbeli szkennert. 

A 15 perces filmben elénk tárul többek között István megkeresztelése, a tatárjárás, a nándorfehérvári diadal, Mátyás királlyá koronázása, a reformkor, a múlt század eleji Budapest, de a két világháború is. A virtuális időutazás helyszínei között szerepel például a kora középkori Buda és Visegrád vára, a Székesfehérvári bazilika, Mátyás király könyvtára, a mohácsi csata, a szécsényi országgyűlés sátortábora, vagy az 56-os események Budapestje is.

Szerkesztette: Szókovács Dávid

Kérünk téged, népszerűsítsd az oldalunkat a hírek megosztással vagy az oldal ajánlásával az ismerőseidnek a Facebook-on. Segíts, hogy segíthessünk népszerűsíteni nemzeti „kincseinket”.

Köszönettel

Csipcsirip csapata

 

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.