A megoldás – „Vissza a természethez”

Erdő, fa, patak, madár, bogár. A mai világunkban hajlamosak vagyunk mindent leegyszerűsíteni, ugyanígy vagyunk a természettel is.

Erdő, fa, patak, madár, bogár. Különálló részekként gondolunk rájuk. Pedig minden része mindennek. Minden teremtény része az egésznek. Egységet alkot. Mi emberek is. Legalább is mi embereknek is az egység részeseként kellene működnünk.

termeszet

A természet mindig tökéleteset alkot. Ahogyan mi emberek is így lettünk megalkotva. Addig a pillanatig, amíg az egység részesei voltunk. Aztán valahogy „megvilágosodtunk”.

Gyakran használjuk a kifejezést „kimozdulni a természetbe”. Kifejezésünk tökéletesen mutatja mindennapi helyzetünket környezetünkel. Saját magunk, tudat alatt is képesek vagyunk megfogalmazni azt, hogy valaminek nem vagyunk részese. Ahhoz, hogy azok legyünk, „ki kell mozdulnunk”. Mostani magunkból. Mi vagyunk itt a „természet” meg ott. Elszakadtunk.

Közben fajok védelme és fennmaradása mellett „küzdünk”, de nagyvonalúan elfelejtjük hangsúlyozni, hogy kitől kell őket megvédeni.

De talán nekünk nem védeni kellene a természetet, hanem részese kellene lennünk. Ezzel megmenthetjük magunkat.

fatukor

Ahhoz, hogy maradandóan változtassunk, először ezzel kell tisztába lennünk. Részesei az egységnek. Talán ez lehet a megoldás.

Bogár, madár, patak, fa, erdő….

Csiripelte

- a Csipcsirip oldal létrehozója/üzemeltetője „Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog. Becsületesen nem lehet más vizsgát találni arra, hogy kit tartsunk igazán magyarnak. Nem könnyű vizsga ez. Sokkal nehezebb annál, ami elé a fajta testi jegyeinek kutatói állítják az embert. Itt a lelket kell kitenni.” (Illyés Gyula)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.